Vasadansarna i strängnäs


Ideel dansförening sedan 2007 

Vi är en ideel förening med verksamhet i Strängnäs som jobbar för att sprida glädje genom dans! Vi tror att alla kan lära sig dansa och det är något som utvecklar oss både fysiskt och mentalt.


Föreningen drivs av och för våra medlemmar och du kan läsa våra stadgar här


Välkommen du med!

Vi är anslutna till Riksidrottsförbundet och följer deras stadgar och antidopingreglemente.

VÅR HISTORIA

I februari 2007 samlades några danssugna i Vasaskolans aula för att dansa bugg och
foxtrot. Det var vår första motionsdans och embryot till föreningen. Motionsdansen fortsatte och för att bli bättre på att dansa och att locka till oss fler danssugna anordnades enstaka helgkurser i bugg och foxtrot.


I augusti 2008 inför Dansbandskampen i SVT/ Svenska hem arena/Mälarforum bildades föreningen Vasadansarna formellt. Vi medverkade som statister i de första direktsända programmen, fick många nya medlemmar och sen har det rullat på. Redan i tidigt skede gick föreningen med i Svenska Danssportförbundet och började anordna veckokurser i bugg.

Kurserna har hållits i olika lokaler i kommunen. 2016 fick vi en egen lokal i Gula rosornas företagsby. Det har gett möjligheter till en utökad verksamhet när vi inte längre behöver dela lokaler med andra.


Vasadansarna har anordnat många olika sociala aktiviteter som dansfester, bussresor, danskryssningar med mera. Vi har deltagit i olika evenemang i kommunen som Kulturdagen och Mälardagen för att visa upp vår verksamhet.
Föreningen har haft några tävlande danspar genom åren. Första starten med egna licenser ar 2014. På senare tid har vi utökat kurserna med tävlingsträning.
Sen 2012 har barn och ungdomar kunnat dansa streetdance i föreningens regi.

Vår lokal


Vi har en fantastisk kurslokal. Högst upp i Gula Rosornas företagsby har vi ett stort dansgolv med speglar från golv till tak och fönter med utsikt mot Vasavallen. Här finns kök där vi ofta bjuder på kaffe och kaka och gott om plats att hänga av sig. 


Vi är generellt sett väldigt generösa med att låta våra aktiva medlemmar nyttja lokalen för privatträning och försöker se till att lokalen används så mycket som möjligt. Du räknas som aktiv medlem om du deltagit i någon kurs under terminen eller jobbar aktivt för föreningen.


Kolla vår kalender för att se när den är ledig