Vårt kursutbud

Vårt kursutbud varierar över året bereoende på intresse, anmälningar och tillgång till ledare. Det som listas nedan är det som oftast erbjuds, titta in på Dans.se för att se vårt aktuella utbud. För att delta i en kurs behöver du vara medlem i vår förening (200kr / år för vuxen) samt betala kursavgift.


Psst.... om du har friskvårdsbidrag kan du använda det på våra kurser.


Bugg


Bugg är en svensk swingdans som härstammar från jitterbuggen och de dansstilar som utvecklades under 40- och 50-talet då framförallt rock'n'roll började göra sitt intåg i världen. Buggen har enklare steg än de flesta övriga swingdanser och tanken var att man snabbt skulle kunna lära sig svänga sina lurviga på Sveriges alla dansbanor! I dag är buggen Sveriges populäraste och största pardans som dansas av alla generationer och i alla åldrar och idag har den även spridit sig till andra länder.

Grundkurs 

För dig som aldrig har dansat tidigare eller vill fräscha upp dina kunskaper i bugg.

Vi går igenom allt från grundsteg, föra/följa, tryck och drag och

de mest grundläggande turerna. Grundkursern kan man med fördel gå flera gånger.


Fortsättningskurs 

För dig som känner trygg med grunderna och vill lära dig mer om buggen. Vi går igenom flera sätta att variera dig och blandar teknik och turer. Fortsättningskursen varieras från gång till gång så denna kan man anmäla sig till om och om igen. Vi försöker anpassa kursen både individuellt och gruppmässigt beroende på vilka som anmäler sig. 


Parträning

Här kan ni som par verkligen utveckla er dans. Vi fokuserar på teknik, mjukhet, sväng och att verkligen ta er dans till nästa nivå.


Tävlingsträning

För er som tävlingsdansar, funderar på att tävlingsdansa eller vill lära er hur man dansar på en tävling. 


Streetdance


Vi erbjuder streetdance för barn och ungdom. Vasadansarnas danskurs har fokus på olika streetstilar, som hiphop och streetjazz med glädje som fokus för olika åldrar. Instruktörerna är Maja och Kim Gallardo.